Могат ли инфрачервените нагреватели да бъдат оставени без надзор?

Kategorie

Инфракрасные нагреватели – наиболее эффективная система обогрева помещения на сегодня. Это обусловлено принципом инфракрасного излучения, за счет которого обогревается не сам воздух, а предметы вокруг. При этом потери тепла намного ниже, чем при нагреве воздуха, так как тепло сохраняют предметы, окружающие вас.

Высокая эффективность и экономия, которую дарят инфракрасные батареи, – важное преимущество. Но остается вопрос, который не менее нас беспокоит.
 

Можно ли оставлять без присмотра инфракрасные нагреватели?

Современный ритм жизни заставляет нас оставлять свой дом без присмотра как на короткое, так и на длительное время. Безопасность жилья, безусловно, очень важна. Инфракрасные нагреватели работают от электропитания, что, естественно, заставляет задуматься о рисках его работы.

Инфракрасные батареи совершенно безопасны и не требуют особого внимания. Оставляя на короткий промежуток времени инфракрасный нагреватель, можете совершенно не беспокоиться.
 

Но какво ще стане, ако трябва да напуснете къщата за дълго време, като същевременно се стоплите?

Разбира се, ако използвате инфрачервени батерии като допълнителен източник на топлина, е по-лесно да ги изключите от захранването. Относителната топлина в този момент ще се осигурява от централната отоплителна система.
Ако инфрачервеното отопление на къщата се използва като основно, тогава въпросът е малко по-различен. Това не означава, че ситуацията изисква драстични решения. Достатъчно е просто да имате термостат и спокойно можете да оставите инфрачервените нагреватели без надзор.
Ако имате термостат, дори токовите удари във ваше отсъствие няма да навредят нито на самите инфрачервени излъчватели, нито на безопасността на останалата част от вашето имущество. Настройвайки температурния датчик на инфрачервения панел на желаната температура на предната част, ще избегнете прегряване както на помещението, така и на нагревателя.
Работата на термостата е да зададе определен температурен индикатор, до който самият панел се нагрява. Не задава самата температура в помещението.
Така че, когато напускате, трябва само да зададете температурата на панела под нормалната. Това се дължи на факта, че с вашето отсъствие консумацията на топлина в помещението ще намалее и ще е необходима по-малко топлинна енергия за поддържане на топлината в къщата.

В същото време сензорът за контрол на температурата ще намали разходите за електроенергия, тоест във ваше отсъствие плащането за получената топлина ще бъде по-малко. Това ще се случи поради факта, че инфрачервените електрически нагреватели, след като достигнат температурата, зададена от термостата, се изключват и обратното включване се случва само когато панелът се охлади с 1-9 ° C (в зависимост от зададения хистерезис).

Нека обобщим:

Благодарение на наличието на термостат, който може да бъде вече вграден в инфрачервения нагревател или инсталиран отделно, можете да напуснете дома си за необходимото време без страх.

( 345 )
Uwagi
Brak komentarzy
Napisz komentarz
Nazwa*
Email
Wpisz komentarz*