Инфрачервено отопление - каква е ползата?

Категории
Съдържание
  1. Причини за популярността на инфрачервените нагреватели
  2. Универсалност на приложението
  3. Икономия на потреблението на енергия
  4. Безопасност и полза от функционирането
  5. Лесна инсталация

Инфрачервеното отопление в България е отлична алтернатива на отоплението с климатици. Днес инфрачервените устройства са търсени не само в градовете, но и в селата, където се осигурява отопление на дърва, качеството на такова отопление не отговаря както на стандартите, така и на прекомерната цена. Инфрачервеното оборудване се сравнява благоприятно с автономното отопление с газови и електрически котли не само по цена, но и по ефективност на отоплението.

"Во многих украинских городах происходит децентрализация отопления. Жители населенных пунктов ищут надежную альтернативу для обогрева помещений. Большая часть европейских стран уже перешла на инфракрасное отопление, поскольку оно действительно энергоэффективно и финансово выгодно"

Причини за популярността на инфрачервените нагреватели

Отоплението с инфрачервени нагреватели е универсално решение за помещения с всякакво функционално предназначение. Няма значение дали в стаите има други източници на топлина. Устройствата не се страхуват от влага, температурни промени и други външни фактори. Освен това оборудването е различно:

Универсалност на приложението

IR технологията ви позволява да отоплявате както определени зони, така и напълно да замените централното отопление. Оборудването заема минимум пространство и не "краде" използваемата площ. Моля, имайте предвид, че IR устройствата могат да бъдат от различни видове:

Стенен монтаж. Панелите могат да бъдат с конвекторни решетки и без. За да се извърши ефективно основното отопление, е необходимо правилно да се позиционират всички устройства, като се вземат предвид конструктивните характеристики на помещенията.


На открито. Моделите със стойка се пренареждат лесно. С тяхна помощ можете да създадете приятен микроклимат в различни дневни.

„Инфрачервените отоплителни панели често се предлагат с различни видове приспособления, което им позволява да бъдат инсталирани постоянно или оставени мобилни“


Икономия на потреблението на енергия

Инфрачервените нагреватели не работят непрекъснато, те работят с определена цикличност. Когато стайната температура достигне зададената точка, устройствата се изключват и започват отново само след като сензорът реагира на понижаване на температурата. За да зададете конкретни програми, можете да използвате:

Механичен термостат. Работата на оборудването може да бъде от 12 до 16 часа на ден.

Електронен програматор. Такова устройство помага да спестите много, тъй като общото време на работа на устройството няма да надвишава 8-12 часа.

Чрез инсталиране на дневен / нощен брояч, изпомпване на топлина в определено време, както и свързване на преференциална тарифа за електрическо отопление, веднага ще почувствате разликата в цената в сравнение с отоплението на газ или дърва. Тази стъпка ще помогне бързо да се възстановят разходите за инсталираните устройства.

Безопасност и полза от функционирането

Инфрачервените нагреватели работят на принципа на слънчевата светлина. Дълговълновата радиация нежно прониква в околните равнини (стени, таван, под), мебели и предмети. Засяга също хора и домашни любимци. IR устройствата са не само безопасни, но и полезни за хората. Могат да се монтират дори в спалнята и детската стая.

„Инфрачервените нагреватели не изсушават въздуха, създавайки комфортен вътрешен климат“


Лесна инсталация

Инсталирането на инфрачервени отоплителни уреди може да се извърши с помощта на занаятчии или самостоятелно. В този случай няма да имате нужда от:

Инсталирайте нови радиатори или тръби, монтирайте фитинги, направете окабеляване и т.н.
Започнете грандиозен ремонт с въвеждането на скъпи елементи.
Смяна на кабели и др.

„Изборът на вида и мощността на инфрачервените нагреватели се извършва при изчисляване на стая с височина на тавана до два метра и половина (50-70 W / m2), като се вземат предвид очакваните топлинни загуби“

( 745667 )
Коментари
Все още няма коментари
Напишете коментар
Име*
Имейл
Въведете коментар*